Enrolment options
อาหารไทย (อ.วัชรี พืชผล 62077.122)
ความเป็นมาความสําคัญ คุณค่าของอาหารไทย เอกลักษณ์ทางวัฒนธรรมของอาหารไทย ลักษณะและประเภทของอาหารไทย อาหารประจำภาค การศึกษาส่วนประกอบ วิธีการปรุง และเทคนิคต่าง ๆ ที่ใช้ในการประกอบอาหารไทย การใช้เครื่องมือและอุปกรณ์ในการประกอบอาหาร การประกอบอาหารไทยที่นิยม การเตรียมเครื่องเคียงและของแนมที่เหมาะสม การจัดสํารับและการจัดเสิร์ฟอาหารไทยตามวัฒนธรรมการบริโภค การจัดทําตํารับมาตรฐาน การคํานวณต้นทุน การจัดจำหน่าย ปฏิบัติการต่าง ๆ ที่เกี่ยวข้อง
Background, importance, value of Thai food, unique cultural of Thai food, characteristics and type of Thai food, local food, study of ingredient, cooking method, and techniques that use for Thai food cooking, equipment and tools using, popular Thai food cooking, side dishes preparation, trey and serving Thai food preparation following as consumption culture, create the standard recipes, costs calculation, selling and other preparations.